Over ons

Sinds de oprichting van St. Joseph’s Indianen School proberen we Nederland te informeren over de situatie van de Lakota (Sioux) indianen in de VS. Via onze informatiepakketten en onze website delen we het cultureel erfgoed van de Lakota (Sioux) indianen.

We geven niet alleen informatie over de St. Joseph’s Indian School in Zuid-Dakota, maar ook over de legendes, de verhalen en de rituelen, en brengen actuele nieuwtjes over de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Met donaties van mensen zoals u steunen wij de St. Joseph’s Indian School. Deze steun draagt bij aan de financiering van programma’s voor 200 Lakota indianenkinderen op het gebied van opleiding, huisvesting en cultuur.

Onze missie

De St. Joseph’s Indianen School heeft een simpele doelstelling: de Lakota (Sioux)-indianenkinderen en hun families hoop geven in tijden van nood.

 

Primaire zorg voor en opvoeding van de kinderen

Onze taak is het leveren van primaire zorg (voedsel, kleding en medische hulpverlening) en het zorgen voor de mentale, emotionele en educatieve ontwikkeling van elk kind, waarbij we hun cultuur en tradities respecteren.

Wij zijn onder de indruk van het feit dat zo veel mensen zo vrijgevig zijn, dat zij financiële offers brengen en aan de St. Joseph’s Indianen School doneren om onze missie te steunen. Geld, kleding, schoolspullen en talloze andere donaties van meelevende mensen over de hele wereld helpen om noodzakelijke hulpprogramma’s uit te voeren die de Lakota (Sioux)-indianenkinderen en hun families in Amerika ten goede komen. Ik hoop dat de dankbaarheid voor onze behulpzame en daadkrachtige vrienden duidelijk blijkt uit ons verslag!

In de FAQ leest u de antwoorden op vragen die vaak aan ons worden gesteld. Ook als u andere vragen heeft kunt u altijd direct contact met ons opnemen.

Help de kansarme kinderen van de Lakota-Sioux

Hier enkele goede redenen om de inzet van St. Joseph’s Indianen School voor de indianenkinderen te steunen:

  • Al meer dan 90 jaar verzorgt en begeleidt de St. Joseph’s Indian School de kinderen van de oorspronkelijke bewoners van Amerika.
  • De school geeft de kinderen van de Lakota (Sioux) toegang tot gratis onderwijs.
  • De school biedt de kinderen een veilige en stabiele thuissituatie.
  • De school bevordert het onderwijs en de cultuur en zorgt voor spirituele ontplooiing.