Over ons

Sinds de oprichting van St. Joseph’s Indianen School proberen we Nederland te informeren over de situatie van de prairie-indianen in de VS. Via onze mailings en onze website delen we het cultureel erfgoed van de prairie-indianen.

We geven niet alleen informatie over de St. Joseph’s Indianen School in South Dakota, maar ook over de legendes, de verhalen en de rituelen, en brengen actuele nieuwtjes over de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Met de donaties, die wij door middel van mailings genereren, steunen wij de St. Joseph’s Indianen School in Chamberlain, South Dakota. Deze steun uit Nederland draagt bij aan de financiering van programma’s voor meer dan 200 indianenkinderen op het gebied van opleiding, huisvesting en cultuur.

Onze missie

De St. Joseph’s Indianen School heeft een simpele doelstelling: de Lakota (Sioux)-indianenkinderen en hun families hoop geven in tijden van nood. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de Lakota-Sioux kinderen en St. Joseph’s Indianen School.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.

 

Primaire zorg voor en opvoeding van de kinderen

Onze taak is het leveren van primaire zorg (voedsel, kleding en medische hulpverlening) en het zorgen voor de mentale, emotionele en educatieve ontwikkeling van elk kind, waarbij we hun cultuur en tradities respecteren.

Wij zijn onder de indruk van het feit dat zo veel mensen zo vrijgevig zijn, dat zij financiële offers brengen en aan de St. Joseph’s Indianen School doneren om onze missie te steunen. Geld, kleding, schoolspullen en talloze andere donaties van meelevende mensen over de hele wereld helpen om noodzakelijke hulpprogramma’s uit te voeren die de Lakota (Sioux)-indianenkinderen en hun families in Amerika ten goede komen. Ik hoop dat de dankbaarheid voor onze behulpzame en daadkrachtige vrienden duidelijk blijkt uit ons verslag!

In de FAQ leest u de antwoorden op vragen die vaak aan ons worden gesteld. Ook als u andere vragen heeft kunt u altijd direct contact met ons opnemen.

Help de kansarme kinderen van de Lakota-Sioux

Hier enkele goede redenen om de inzet van St. Joseph’s voor de indianenkinderen te steunen:

  • Al 90 jaar verzorgt en begeleidt de St. Joseph’s Indianen School de kinderen van de oorspronkelijke bewoners van Amerika.
  • De school geeft de kinderen van de Lakota-Sioux toegang tot gratis onderwijs.
  • De school biedt de kinderen een veilige en stabiele thuissituatie.
  • De school bevordert het onderwijs en de cultuur en zorgt voor spirituele ontplooiing.